De 4 pijlers voor gezond leven

Gezonde voeding. Beweging.
Goed slapen. Mentaal welzijn.


De beste dokter gebruikt gezonde recepten
Gezond eten is de basis van je welzijn en welbevinden. Veel gezondheidswinst in zit de juiste voeding. Anders gezegd: de beste dokter staat in de keuken. Veel klachten vinden hun oorsprong in verkeerde tussendoortjes. Door jezelf goed te voeden leg je de fundering voor je gezondheid en je welzijn.

Gezonde voeding die ook erg lekker is, staat centraal bij Better4u. Ik geef je gezonde en heerlijke recepten waar je direct mee aan de slag kunt. Recepten voor een gezond ontbijt, gezonde lunch en avondmaaltijd en uiteraard recepten voor gezonde tussendoortjes en snacks. Allemaal voeding die niet alleen vult, maar bovenal voedt.

Goed voelen doet bewegen

Bewegen is essentieel om je goed te voelen. Het geeft energie. Als je geen zin hebt om te bewegen of je voelt je daar te moe voor dan gaan we eerst kijken wat daar de oorzaak van kan zijn. Indien nodig verwijs ik je door.

Slapen is het fundament van je welzijn

Goed slapen zorgt ervoor dat je je batterijen weer oplaadt. Slaap is eveneens een fundament van je welzijn. Als de kwaliteit of kwantiteit van je slaap niet voldoende is dan gaat dat ten koste van je welzijn.

Welzijn
Slapen verdient vaak meer aandacht dan het krijgt en het effect van slapen wordt over het algemeen zwaar onderschat. Door je slaap te optimaliseren ga je je beter voelen en ga je beter functioneren.

Als je slecht slaapt, herstel je niet en ondervind je daar overdag de negatieve effecten van. Dit kan (op termijn) grote consequenties hebben. Om inzicht te krijgen in jouw herstel tijdens je slaap kunnen we gebruik maken van een HRV-meting. Deze meting geeft een analyse van je hartslag intervallen en laat daarmee zien of je in de rust- of in de stress-stand staat. Dit kan heel anders zijn dan wat jij voelt!