Stress & Herstel

Controle over stress
met de
HRV Lifestyle Analyse.


Last van stress en vermoeidheid en wil je weten hoe het écht staat met jouw energiebalans?
Op een betrouwbare manier inzicht krijgen in je vitaliteit en handvatten ontvangen voor hoe deze te verbeteren?

De HRV Lifestyle Analyse is een unieke manier voor het meten van je dagelijkse energiebalans. Tijdens de meting vindt van minuut tot minuut registratie plaats of je in de stress- of ruststand staat. Omdat er door de dag heen wordt gemeten, kun je goed zien hoe het met jouw energiebalans is gesteld. Je draagt de meter 3 of 4 dagen zodat je een compleet beeld krijgt van jouw balans.

De meter laat zien of je voldoende herstelt gedurende een periode van 24 uur, en of de voeding en drank die is geconsumeerd gedurende de dag voldoende is om gedurende de slaap goed te herstellen. Ook laat de meter zien of de beweging die je gehad hebt gehad voldoende is om je fysieke gesteldheid te handhaven en/of te verbeteren.

De meeste mensen zijn meestal goed in staat om de stressfactoren in hun dagelijks leven aan te wijzen. Zelden is iemand ook in staat om goed te beoordelen of daar ook voldoende herstel tegenover staat. Uiteindelijk gaat het niet over de totale stressdruk, maar om de vraag of je ervan herstelt.

Het doel van de HRV Lifestyle Analyse is het in kaart brengen van de verhouding tussen activiteiten (stress) en herstel in je leven van alle dag, om zo serieuze overbelasting en uitputting te kunnen voorkomen. Door een vergelijking te maken tussen werktijd, vrije tijd en slaap kan een goed beeld worden verkregen van de balans tussen stress en herstel. Ook krijgen we zo inzicht in welke activiteiten een negatieve invloed op je herstel hebben. Met dit inzicht kan ik je gericht adviseren betreffende je gedrag en lifestyle.

Omdat je ook een logboek bij houdt tijdens de meting wordt er een link gelegd tussen de verschillende stressfactoren, de mate van herstel, de kwaliteit van slaap en de effecten van je fysieke activiteiten op je vitaliteit.

Hier zie je een voorbeeld van zo’n registratie.

De HRV Lifestyle Analyse is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met gezondheidsproblemen die willen onderzoeken hoe hun leefstijl hierin een rol speelt. Ik stel samen met jou in de nabespreking vast wat er nodig is voor een effectief resultaat op je energiebalans in jouw lichaam. De rapportage biedt veel inzicht in de wijze waarop een gezonde levensstijl kan bijdragen aan je herstel. De analyse is dan ook uitermate geschikt voor drukbezette medewerkers in het bedrijfsleven, werknemers in ploegendienst en mensen die kampen met chronische vermoeidheid, die vermoeid opstaan en zich door de dag heen moeten slepen.

Mocht je uitgebreider willen weten wat deze analyse voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met me op.

 

 

 

Bekijk ook onderstaand filmpje over de HRV Lifestyle Analyse: