Op weg naar een gezonde leefstijl, Better4U

Ervaringen

Ervaringen met Better4uEsther (zingeving en 5 kilo afgevallen)

Ik kwam bij Better4u binnen met de vraag om af te vallen en zin te geven aan mijn leven. Ik heb een leven lang lijnen achter de rug, mijn moeder zette mij al op mijn 9e op dieet. Mijn man had al verschillende keren tegen me gezegd dat ik iets moest gaan doen, maar ja wat dan?

Toen heb ik gezocht op life-coach en ben zo bij Better4u terecht gekomen. Ik heb bij Marleen veel geleerd over voeding  en ben er daardoor veel minder mee bezig. Tussen onze gesprekken door kreeg ik infobladen toegestuurd die ik in alle rust kon lezen. Voordat ik bij Marleen kwam dacht ik na over elke hap die ik in mijn mond stopte. Nu eet ik veel meer dan voorheen en toch val ik af.

Ik ben intussen al zo’n 5 kwijt maar afvallen is niet meer mijn hoofddoel. Ik wil vooral lekker in mijn vel zitten. Ik heb geleerd dat gewicht het gevolg is van een heleboel factoren en dat mijn mentale welzijn daar een belangrijke rol in speelt.

Ik had het Better4u pakket genomen met 5 gesprekken. Door dat traject ben ik veel positiever tegen het leven aan gaan kijken, en ben veel ondernemender geworden. Ik durf veel meer dan voorheen. Voorheen ontweek ik allerlei situaties uit angst en onzekerheid. Het leven is lichter en overzichtelijker geworden. Ik ben blij dat ik het traject bij Better4u heb gevolgd.

Esther

Ervaringen met Better4uBert (7 kg afgevallen)


Toen ik Marleen kwam had ik al enkele jaren last van mijn lijf. Ik merkte dat ik langzaamaan steeds dikker werd en dat ik niet goed wist wat ik moest doen om dat te stoppen. Mijn omgeving zei dat ik dit moest accepteren want zo gaat dat eenmaal. Daar wilde ik me niet bij neerleggen.

Marleen heeft mij veel duidelijkheid gegeven over voeding en beweging. Doordat ik heel onregelmatige werktijden heb en vaak recepties en beurzen bezoek had ik behoefte aan houvast. Die heb ik gekregen! Marleen heeft mij duidelijk gemaakt hoe, wat en wanneer ik het beste kan eten. Ik ben 7 kg afgevallen. Door de informatie die ze me gaf is mijn vrouw ook afgevallen. We zijn nog niet op ons streefgewicht maar ik weet nu wel hoe ik ver moet. Ik kan altijd terecht bij Better4u als ik even vast zit of voor een weegconsult. De richtlijnen die ze me heeft gegeven voor al die uitzonderlijke situaties waar ik in terecht kom geven rust. Ik ben zelfs op een kookcursus gegaan en geniet nu meer dan ooit van eten. Het was een goede beslissing om met Better4u in zee te gaan.

Sterke punten van Better4u vind ik: De gehele manier van gezond eten te verpakken in een plan dat past bij de persoon. Het is dagelijks goed vol te houden en als het nodig is, wordt er bijgestuurd. Bij vragen kan er altijd contact worden gezocht, waarop snel wordt gereageerd (via mail).

Bert

Ervaringen met Better4uCarla (7,5 kg afgevallen)

Ik wilde af een poosje weer afvallen. Ik had last van mijn lichaam. In het verleden had ik allerlei diëten geprobeerd maar elke keer kwamen de kilo’s weer terug. Via via heb ik Marleen Maas van Better4u leren kennen. Door middel van deze begeleiding kan ik een ander leefpatroon volgen en dat gaat gemakkelijk. Gelukkig past het goed in mijn gezin en met de wisselende diensten die ik draai. Ik hoef er geen extreme dingen voor doen en laten.

Je leert bij Better4u een ander, gezonder voedingspatroon te hanteren en dat werkt geweldig. Door de gesprekken met Marleen en de infobladen van het E-book heb ik veel geleerd. Ook het extra bewegen is makkelijk te doen mbv de beweegmonitor. Ik ben extra gaan wandelen en fietsen, dat kost niets. Je moet er alleen even tijd voor maken.

In het begin moest ik bijhouden wat ik at. Dat doe ik nog steeds, dat werkt heel goed voor mij, dan zie ik namelijk zwart op wit wat ik kan eten en pak ik niet zomaar iets even tussen door. 
Je kunt in overleg zelf bepalen hoe vaak je naar Better4u gaat. Maar doordat je in contact blijft met haar heb je een goede "stok achter de deur". Dit is voor mij een goede stimulans. De begeleiding die ik krijg van Marleen stimuleert me erg goed.

Carla

 

Ervaringen met Better4uSander (11 kilo afgevallen)

Jarenlang dacht ik de strijd tegen de kilo’s te hebben opgegeven maar op een geven moment dacht ik toch: “het roer moet om en wel op een goede manier”. Het was me vooral duidelijk dat ik zeker geen crash dieet meer wilde volgen, maar gewoon wilde leren om beter met voeding om te gaan. 

Via de huisarts ben ik bij de Better4u terecht gekomen. Eerst dacht ik: “we zien wel hoe het gaat lopen”. Ik was zelf nog niet echt overtuigd dat ik het nu wel zou redden. Dat het een lange weg zou worden en niet altijd even makkelijk zou zijn, was mij wel duidelijk. Nu een jaar verder ben ik 11 kilo afgevallen en zeker nog steeds gemotiveerd om door te gaan.

Ik heb in dit jaar geleerd om anders met voeding om te gaan en keuzes te maken.
Het gaat nog niet van een leien dakje, maar de goede draad weer oppakken wordt steeds makkelijker na een “misser”. Door de begeleiding van Marleen ben ik nog steeds gemotiveerd om verder af te vallen en heb ik geleerd op een goede manier met voeding om te gaan. Het wordt steeds meer een gewoonte, waar ik niet meer over na hoef te denken.

Sander

 

Ervaringen met Better4uJan (19 kilo afgevallen)

In april van 2014 heb ik het idee gevat om toch eens een goede aanpak te zoeken voor mijn overgewicht, in plaats van het vervelende Sonja Bakker dieet of het eindeloze gedoe met de sportschool. Na een korte zoektocht kwam ik op het idee om eens met een voedingsconsulent te gaan praten. Zo kwam ik dus ook uit bij Better4u. 

Eerlijk gezegd was ik erg sceptisch aangezien ik absoluut geen zin had in een of ander zweverig persoon die me alleen maar ging verhongeren, speciale diëten ging voorschijven en mijn leven zou versomberen. Tijdens het eerste gesprek met Marleen bleek dat ik me daar in ieder geval geen zorgen hoefde te maken. Ze heeft me toen duidelijk gemaakt dat ze me niet gaat vervelen met diëten en rare recepten , maar dat ze mijn gehele denkwijze en kennis over voeding gaat aanpakken. 

Ik moet zeggen dat ik me erg prettig heb gevoeld tijdens de gesprekken en er dat er voor mij een hele hoop duidelijk is geworden over voeding en mijn overgewicht. De gesprekken met Marleen waren persoonlijk en absoluut niet op de klok. Het doel om af te vallen op basis van alle tips, hulp en informatiebladen van Marleen is dan ook zeker gelukt.

Zonder al te veel moeite ben ik bijna 20 kg afgevallen in 5 maanden tijd. Mijn vrouw heeft de voedingstips van Marleen met mij samen uitgevoerd en is ook 7 kilo afgevallen. Uiteindelijk is het voor ons nu heel erg makkelijk vol te houden. We gaan nog steeds uit eten, kan nog steeds genieten van lekker eten, en ik eet nog gewoon vlees en aardappelen en groente etc..
Het belangrijkste is wel dat ik na uitspattingen met etentjes en/of feestjes, gewoon weer normaal verder ga met mijn gezonde eetpatroon. Blijf ik binnen de lijntjes dan zal ik blijven afvallen tot ik mijn streef gewicht heb bereikt.

Voor iedereen die graag constant wil afvallen en klaar is met dat eindeloze gedoe, ga eens praten met Marleen. Ik had zelf niet verwacht dat ik zo'n goed zou resultaat behalen. En het is eigenlijk nog makkelijk vol te houden ook, als je denkwijze maar veranderd. Voor mij is het eten en denken op deze manier dus de normaalste zaak van de wereld geworden. Ik denk echt oprecht als iedereen zou weten wat ik nu weet, de meeste ook een stuk gezonder en anders zouden eten. Marleen heel erg bedankt voor je hulp!!!

PS. Ik moet nu wel redelijk veel nieuwe kleding kopen!! Maar gezien het resultaat geen probleem!!

Jan

 

Ervaringen met Better4uSophie: waarom zou je veranderen? 

Het is toch goed zoals ik ben... maar toch, als ik eerlijk tegenover mezelf ben voel ik me futloos, kan weinig hebben, ga liever slapen, dan iets leuks doen. Dan wordt het toch echt tijd om iets te veranderen. Maar hoe... heb geen idee... in mijn eentje?

Uiteraard nog steeds vraagtekens???? Waar begin ik aan, wat staat me te wachten. Moet ik mijn hele ziel en zaligheid op tafel leggen. Alle gedachten, waarom ik er niet aan zou beginnen aan de kant geschoven, de stoute schoenen aangetrokken en naar haar toegegaan. En mensen, soms kunnen die stoute schoenen heel goed staan!

Want ik kwam daar met mijn schriftje en pen aan, niet wetende wat me te wachten stond. Maar gemoedelijk en heel ontspannen werd ik met een kopje thee ontvangen. Met een grapje en een luchtig gesprek werd het ijs gebroken en gingen we op natuurlijke manier rustig aan de slag. Yes! de eerste stap is gezet!

En nu, 3 maanden verder:
Het coaching traject met Marleen ervaar ik als heel prettig doordat zij een veilige omgeving creëert waarin er alles mag zijn. Met professionaliteit, respect en openheid luistert ze en stelt ze duidelijke vragen waardoor je verder tot de kern van de problematiek komt. Vervolgens kadert ze de werkgebieden duidelijk af en zet technieken in, die ook door mezelf in het dagelijkse leven in te passen zijn. M.b.v. duidelijke en praktische werkbladen en deze technieken kan ik zelf aan de slag.

Waar ik zeker iets aan heb, is mind-mapping om een duidelijker overzicht te krijgen in mijn gedachtepatronen en deze bij te kunnen schaven. Het complimenteren van mezelf als ik iets kleins voor mezelf doe. En NLP om op onzekere, minder prettige momenten weer bij een prettig gevoel te komen. Daarnaast maak je gebruik van een werkboek, waarbij je tot nieuwe inzichten over jezelf komt en ik me krachtiger voel om te veranderen. Het geeft zo’n gevoel van bevrijding dat ik samen met iemand kan kijken naar de punten waar ik vast loopt en toch heel graag iets wil veranderen.

Het prettige aan Marleen is dat ze zonder oordeel, maar wel kritisch kijkt waar ze kan helpen om zo tot je doel te komen. En uiteraard vergt het de nodige training en tijd om hardnekkige patronen los te laten. Ik merk dat mijn gevoel van eigenwaarde stijgt en stap je voor stapje punten in mijn leven kan veranderen, die je vooraf niet voor mogelijk had gezien.

Ik zit nog in het traject, maar door hier mee bezig te zijn en het gevoel mijn leven weer in eigen hand te hebben, doet zoveel goeds. En door te merken dat ik niet de enige ben en het niet alleen hoeft te doen, geeft zoveel steun.
Ik ben heel blij dat ik bij Marleen terecht ben gekomen.

Sophie

naar boven