Ervaringen met Better4u

Rob 

Ik ben lang van plan geweest om iets te gaan doen aan mijn gewicht maar had uiteindelijk een coach nodig om mijn plannen in werkelijkheid om te zetten. De ideeën die ik had werkten niet en ik wilde ook niet mee op de hypes vanuit de media.

Wat het me heeft gebracht is dat ik nu zie en voel dat mijn hele systeem is meegenomen in deze coaching. Mijn voeding, slaap, de drukte in mijn hoofd en mijn gewicht, het hoort allemaal bij elkaar. Ik voel dat ik die dingen niet los van elkaar kan zien.

Marleen triggert een andere blik op de mogelijkheden. Het hele traject is daarmee succesvoller geworden dan ik had gehoopt. Ik heb meer focus gekregen, meer energie en voel me minder snel overbelast. Daarbij ben ik inmiddels ook 13 kilo afgevallen.

Geeta

Marleen leerde ik kennen als een positieve vrouw die je benadert vanuit mensheid. De consulten waren persoonlijk en ze denkt met je mee. Dit is heel fijn omdat je er dan niet alleen voor staat. 
Je gaat bewuster om met je leefstijl en voeding. Daarnaast kreeg ik ieder consult infobladen via de mail toegestuurd die ik in mijn eigen tijd rustig kon doorlezen. Mijn doel was in de eerste instantie om gezond af te vallen.

Het afvallen stond centraal en ik zat niet lekker in mijn vel. 
Ik heb een trage schildklier en reuma waarvoor ik medicatie heb. Dit is niet bevorderlijk als je wilt afvallen. Stap voor stap leerde ik opnieuw kennismaken met mijn lichaam, mijn gezondheid, en natuurlijk voeding. 
Wat ik ervan heb geleerd is dat rust en regelmaat op al deze gebieden heel belangrijk is voor mij. Ik heb gemerkt dat reuma door mijn voeding beïnvloed wordt. Sinds ik bewust eet, minder suiker gebruik en mijn rust en beweging in balans heb is mijn reuma stabiel.

Mijn lichaam heb ik opnieuw leren kennen en ben heel blij met iedere kilo die ik ben afgevallen.
Wat vooral heel waardevol is geweest dat ik tevreden ben met mijn lichaam en liefdevol mag omgaan met mijzelf als persoon. Ik ben Marleen heel dankbaar voor de fijne consulten, haar kennis en begrip en de positieve woorden.

Esther 

Ik kwam bij Better4u binnen met de vraag om af te vallen en zin te geven aan mijn leven. Ik heb een leven lang ervaring met lijnen, mijn moeder zette mij al op mijn 9e op dieet. Mijn man had al verschillende keren tegen me gezegd dat ik iets moest gaan doen, maar ja, wat dan?

Toen heb ik gezocht op “life-coach” en zo ben ik bij Better4u terecht gekomen. Ik heb bij Marleen veel geleerd over voeding en ben er daardoor veel minder mee bezig. Tussen onze gesprekken door kreeg ik werkbladen toegestuurd die ik in alle rust kon lezen. Voordat ik bij Marleen kwam dacht ik na over elke hap die ik in mijn mond stopte. Nu eet ik veel meer dan voorheen en toch val ik af.

Ik ben intussen al zo’n 5 kwijt, maar afvallen is niet meer mijn hoofddoel. Ik wil vooral lekker in mijn vel zitten. Ik heb geleerd dat gewicht het gevolg is van een heleboel factoren en dat mijn mentale welzijn daar een belangrijke rol in speelt.

Ik had het Better4u pakket genomen met 5 gesprekken. Door dat traject ben ik veel positiever tegen het leven aan gaan kijken, en ben ik veel ondernemender geworden. Ik durf veel meer dan voorheen. Voorheen ontweek ik allerlei situaties uit angst en onzekerheid. Het leven is lichter en overzichtelijker geworden. Ik ben blij dat ik het traject bij Better4u heb gevolgd.

Bert 

Toen ik bij Marleen kwam had ik al enkele jaren last van mijn lijf. Ik merkte dat ik langzaamaan steeds dikker werd en dat ik niet goed wist wat ik moest doen om dat te stoppen. Mijn omgeving zei dat ik dit moest accepteren want zo gaat dat nou eenmaal. Daar wilde ik me niet bij neerleggen.

Marleen heeft mij veel duidelijkheid gegeven over voeding en beweging. Doordat ik heel onregelmatige werktijden heb en vaak recepties en beurzen bezoek, had ik behoefte aan houvast. Die heb ik gekregen! Marleen heeft mij duidelijk gemaakt hoe, wat en wanneer ik het beste kan eten. Ik ben 7 kilo afgevallen. Door de informatie die ze me gaf is mijn vrouw ook afgevallen. We zijn nog niet op ons streefgewicht maar ik weet nu wel hoe ik verder moet. Ik kan altijd terecht bij Better4u als ik even vast zit of voor een weegconsult. De richtlijnen die ze me heeft gegeven voor al die uitzonderlijke situaties waar ik in terecht kom, geven rust. Ik ben zelfs op een kookcursus gegaan en geniet nu meer dan ooit van eten. Het was een goede beslissing om met Better4u in zee te gaan.

Sterke punten van Better4u vind ik: De gehele manier van gezond eten te verpakken in een plan dat past bij de persoon. Het is dagelijks goed vol te houden en als het nodig is, wordt er bijgestuurd. Bij vragen kan er altijd contact worden gezocht, waarop snel wordt gereageerd (via e-mail).

Carla 

Ik wilde al een poosje weer afvallen. Ik had last van mijn lichaam. In het verleden had ik allerlei diëten geprobeerd, maar elke keer kwamen de kilo’s weer terug. Via via heb ik Marleen Maas van Better4u leren kennen. Door middel van deze begeleiding kan ik een ander leefpatroon volgen en dat gaat gemakkelijk. Gelukkig past het goed in mijn gezin en met de wisselende diensten die ik draai. Ik hoef er geen extreme dingen voor te doen en laten.

Je leert bij Better4u een ander, gezonder voedingspatroon te hanteren en dat werkt geweldig. Door de gesprekken met Marleen en de werkbladen van het E-book heb ik veel geleerd. Ook het extra bewegen is gemakkelijk te doen m.b.v. de beweegmonitor. Ik ben extra gaan wandelen en fietsen, dat kost niets. Je moet er alleen even tijd voor maken.

In het begin moest ik bijhouden wat ik at. Dat doe ik nog steeds, dat werkt heel goed voor mij, dan zie ik namelijk zwart op wit wat ik kan eten en pak ik niet zomaar iets even tussen door. 
Je kunt in overleg zelf bepalen hoe vaak je naar Better4u gaat. Maar doordat je in contact blijft met haar heb je een goede “stok achter de deur”. Dit is voor mij een goede stimulans. De begeleiding die ik krijg van Marleen stimuleert me erg goed.

Sander 

Jarenlang dacht ik de strijd tegen de kilo’s te hebben opgegeven, maar op een geven moment dacht ik toch: “het roer moet om en wel op een goede manier”. Het was me vooral duidelijk dat ik zeker geen crash-dieet meer wilde volgen, maar gewoon wilde leren om beter met voeding om te gaan.

Via de huisarts ben ik bij de Better4u terecht gekomen. Eerst dacht ik: “we zien wel hoe het gaat lopen”. Ik was zelf nog niet echt overtuigd dat ik het nu wel zou redden. Dat het een lange weg zou worden en niet altijd even gemakkelijk zou zijn, was mij wel duidelijk. Nu een jaar verder ben ik 11 kilo afgevallen en ben ik zeker nog steeds gemotiveerd om door te gaan.

Ik heb in dit jaar geleerd om anders met voeding om te gaan en keuzes te maken. 
Het gaat nog niet van een leien dakje, maar de goede draad weer oppakken wordt steeds makkelijker na een “misser”. Door de begeleiding van Marleen ben ik nog steeds gemotiveerd om verder af te vallen en heb ik geleerd op een goede manier met voeding om te gaan. Het wordt steeds meer een gewoonte waar ik niet meer over na hoef te denken.

Jan 

In april van 2014 heb ik het idee gevat om toch eens een goede aanpak te zoeken voor mijn overgewicht, in plaats van het vervelende Sonja Bakker dieet of het eindeloze gedoe met de sportschool. Na een korte zoektocht kwam ik op het idee om eens met een voedingsconsulent te gaan praten. Zo kwam ik dus ook uit bij Better4u.

Eerlijk gezegd was ik erg sceptisch, aangezien ik absoluut geen zin had in een of ander zweverig persoon die me alleen maar ging verhongeren, speciale diëten ging voorschijven en mijn leven zou versomberen. Tijdens het eerste gesprek met Marleen bleek dat ik me daar in ieder geval geen zorgen hoefde te maken. Ze heeft me toen duidelijk gemaakt dat ze me niet gaat vervelen met diëten en rare recepten, maar dat ze mijn gehele denkwijze en kennis over voeding gaat aanpakken.

Ik moet zeggen dat ik me erg prettig heb gevoeld tijdens de gesprekken en er dat er voor mij een hele hoop duidelijk is geworden over voeding en mijn overgewicht. De gesprekken met Marleen waren persoonlijk en absoluut niet op de klok. Het doel om af te vallen op basis van alle tips, hulp en werkbladen van Marleen is dan ook zeker gelukt.
Zonder al te veel moeite ben ik bijna 20 kg afgevallen in 5 maanden tijd. Mijn vrouw heeft de voedingstips van Marleen met mij samen uitgevoerd en is ook 7 kilo afgevallen. Uiteindelijk is het voor ons nu heel erg gemakkelijk vol te houden. We gaan nog steeds uit eten, ik kan nog steeds genieten van lekker eten, en ik eet nog gewoon vlees, aardappelen en groente.
Het belangrijkste is wel dat ik na uitspattingen met etentjes en/of feestjes, gewoon weer normaal verder ga met mijn gezonde eetpatroon. Blijf ik binnen de lijntjes dan zal ik blijven afvallen tot ik mijn streefgewicht heb bereikt.

Voor iedereen die graag constant wil afvallen en klaar is met dat eindeloze gedoe: ga eens praten met Marleen. Ik had zelf niet verwacht dat ik zo’n goed zou resultaat behalen. En het is eigenlijk nog gemakkelijk vol te houden ook, als je denkwijze maar verandert. Voor mij is het eten en denken op deze manier dus de normaalste zaak van de wereld geworden. Ik denk echt oprecht als iedereen zou weten wat ik nu weet, de meesten ook een stuk gezonder en anders zouden eten. Marleen, heel erg bedankt voor je hulp!

PS. Ik moet nu wel redelijk veel nieuwe kleding kopen! Maar gezien het resultaat geen probleem!