Leefstijl en Gezondheid

In kleine stapjes naar gezondheid en vitaliteit.

Vitaliteit en gezondheid hebben een sterke invloed op ons algehele welzijn. Ze dragen namelijk vaak bij aan een gevoel van gelukkig zijn en goed leven. Helaas hebben we niet altijd onze gezondheid volledig in eigen hand. Gelukkig kunnen we zelf wel stappen nemen om de kwaliteit van ons leven te verhogen en te verbeteren.

Veranderen begint met de bewustwording dat het anders kan. Je hoeft niet in één keer alles anders te doen! Juist niet! Door kleine stapjes te zetten en binnen je comfortzone te blijven kom je veel verder. Stress hebben we tenslotte allemaal al genoeg. Door die comfortzone een beetje op te rekken ontstaan er op een ontspannen manier juist de mooiste nieuwe dingen. En alles wat dicht bij je comfortzone valt houd je gemakkelijker vol.

Word de beste versie van jezelf
Werken aan een gezonde leefstijl is een proces en het is niet iets dat je van de ene op de andere dag waar kunt maken. Ik ga samen met je kijken waar je staat en maak een advies op maat waar je heel concreet mee verder kunt. Mijn leefstijladviezen over gezonde voeding, goed slapen, voldoende beweging en ontspanning zorgen ervoor dat je er duurzaam gezondheidswinst mee kan boeken.

Als je de keuze hebt tussen afslankpillen of leefstijl dan kiezen de meeste mensen voor leefstijl. Leefstijl als medicijn als eerste keuze, dat is waar ik voor sta.

Wat bied ik jou?
Mijn doel is jou toegankelijke, professionele begeleiding en advisering te bieden op het gebied van gezonde voeding, beweging, slaap en leefstijl.

Hoe doe ik dat?
Stap 1: Als eerste maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. In dat gesprek kijk ik naar wat je wensen zijn en wat ik voor je kan betekenen. Jij vertelt me wat je wilt bereiken en ik kijk of ik je daarmee kan helpen.

Stap 2: Indien je besluit door te gaan, volgt het intakegesprek en worden zaken als voeding, je beweegpatroon, slaapgedrag en je mentale welbevinden besproken. Jij kunt dan aangeven waar de schoen wringt.

Stap 3: In dit gesprek krijg je een advies op basis van de intake en je hulpvraag, je beweegpatroon, slaapkwaliteit en -kwantiteit en andere aspecten van je leefstijl die aan bod zijn geweest in de intake.

Stap 4: We vervolgen het traject met 4 consulten/sessies, zodat je de tijd hebt om de adviezen echt een nieuwe manier te laten zijn en worden. Deze consulten kunnen snel na elkaar plaatsvinden of we kunnen ze verspreiden over een jaar. Dat ligt een beetje aan je vraag en hoe snel je de zaken oppakt. Je hebt daar dus zelf zeggenschap in.

Ik ga je begeleiden naar een duurzaam gezonder leven die past bij jouw manier van leven zodat je weer meer eigenaar wordt van jouw gezondheid. Tijdens die consulten neem ik de tijd die daar voor nodig is, ze zijn dus niet gebonden aan een bepaalde tijdslimiet of onderhevig aan tijdsdruk.

Gratis werkbladen
Naast de persoonlijke begeleiding heeft Better4u werkbladen ontwikkeld die je gaan helpen in de weg naar een vitaler leven. Deze werkbladen zijn een onderdeel van de begeleiding. Je ontvangt steeds de werkbladen (digitaal of analoog) die passen bij onze gesprekken. Ze bevatten veel essentiële informatie en opdrachten om jezelf te informeren, zodat je meer vorderingen kan maken tijdens je traject. Je kan de werkbladen gebruiken, maar het is niet verplicht.

Gaat het al kriebelen? Mail me gerust,

Marleen Maas